Declarația Symantec îi neliniștește pe utilizatori

Declaratia provocatoare a vicepresedintelui Symantec, Brian Dye, conform caruia solutiile software antivirus au “murit”, a bulversat companiile din intreaga lume si pe utilizatorii de Internet. Care este, de fapt, realitatea despre tehnologia antivirus? In fiecare zi, G DATA SecurityLabs descopera mai mult de 8.000 de noi tulpini de programe malware. Viteza de reactie la adresa noilor amenintari si performantele tehnologiilor integrate sunt factori esentiali in lupta impotriva malware-ului. Programele antivirus care se bazeaza doar pe baze de semnaturi de virusi sunt demult depasite. Tocmai de aceea, solutiile moderne de securitate se bazeaza pe o combinatie de tehnologii proactive si reactive, protejand chiar si impotriva amenintarilor necunoscute. Acesta este motivul pentru care Ralf Benzmuller, seful G DATA SecurityLabs, crede ca protectia antivirus este inca de neinlocuit.

Furnizori importanti, precum G DATA, au dezvoltat si integrat de ani de zile procese d protectie pe mai multe niveluri in solutiile proprii, astfel incat sa poate evita programele malware necunoscute si preveni exploatarea breselor de securitate din programe. Aceasta a dat nastere la sisteme care au combinat semnaturile de virusi cu tehnologia defensiva proactiva si controlul dispozitivelor si al aplicatiilor si pune la dispozitia companiilor managementul patch-urilor, pentru a inchide prompt bresele de securitate ale programelor.

Securitatea companiilor a adoptat un concept global

Este cert ca o protectie eficienta a infrastructurii IT necesita tehnologii suplimentare si concepte de securitate, de genul instrumentelor de criptare pentru datele de valoare, firewall-uri si sisteme care permit implementarea politicilor de companie si managementul dispozitivelor.

“Securizarea retelelor complexe ale companiilor este o sarcina dificila. Solutiile antivirus eficiente, care reprezinta doar o parte din tehnologiile strategice defensive ce protejeaza pe mai multe fronturi, vor ramane prima optiune in asigurarea unei protectii eficiente impotriva programelor malware,” este mesajul clar venit din directia lui Ralf Benzmuller.

Care este situatia utilizatorilor casnici?

Conform expertului, solutiile antivirus sunt cea mai importanta componenta pentru a nu deveni victime ale infractorilor cibernetici. ” Din punctul de vedere al utilizatorilor casnici, lucrurile sunt diferite. Acestia nu au nevoie de protejarea unor retele mari, cu structuri eterogene, care sa-i fereasca de  atacuri interne sau externe,” spune Benzmuller. “Pentru utilizatorii casnici, protectia antivirus este un factor esential in protejarea computerelor impotriva atacurilor actuale.”

Sursa foto: bits.blogs.nytimes.com
Sursa articolului: www.faravirusi.com