Dell actualizează securitatea în Dropbox

Dell introduce noi caracteristici de securitate în produsele proprii, anunțând lansarea unui computer cu niveluri înalte de securitate și prevenire malware.

Compania a anunțat lansarea computerului Optiplex 9030, care oferă criptare la nivel înalt, autentificare și capacități de prevenire malware. Printre uneltele de securitate Dell se află autentificarea într-un singur pas, stocare securizată a datelor prin platforma Trusted Module, clapetă de protecție care se poate încuia și șasiu care poate detecta intruși.

Dell continuă să își extindă portofoliul de securitate, prin dezvoltarea unor produse variate în domeniul IT, ca servere, aparatură pentru rețea, dispozitive de stocare sau soluții de securitate cloud. Compania a anunțat și implementarea unei actualizări pentru Dropbox, anume Dell Data Protection/Cloud Edition, scrie EWeek.

,,Forța de lucru este în continuă schimbare, ceea ce înseamnă că securitatea nu mai poate fi o funcție care izolează o organizație de lumea din exterior. Organizațiile caută soluții care să le permită să profite de avantajul mobilității noilor produse, dar care să le și protejeze de amenințări noi, mai ales de cele care țintesc angajații”, a spus Brett Hansen, reprezentant Dell.

Un punct cheie al actualizării este o separare clară a informațiilor despre afaceri ale unei companii față de cele personale pe care un utilizator le are pe Dropbox. Potrivit Dell, angajații pot accesa datele personale și conturile de afaceri prin aceeași aplicație, iar staff-ul IT poate administra și cripta datele companiei, fără a afecta informațiile personale. De asemenea, a fost implementată și o alarmă automată care anunță utilizatorul dacă plasează fișiere ale companiei într-un folder personal. Noile caracteristici Dropbox vor va valabile începând cu 1 iulie.

Sursa foto: www.smallnet.com.vn
Sursa articolului: www.securityportal.ro