Experţii în securitate avertizează asupra whatsapp

Afacerea încheiată între Facebook și WhatsApp a atras critici asupra securității milioanelor de mesaje transmise pe platformă.

WhatsApp, care urmează a fi cumpărat cu $19 miliarde, asigură pe propriul site că ,, între telefoanele utilizatorilor și serverele noastre, comunicarea este criptată în întregime”. Însă experții în securitate spun că pot exista vulnerabilități în sistemul folosit de aproximativ 450 de milioane de persoane.

Paul Jauregui, membru al firmei de securitate Praetorian, a spus într-o postare pe blog că securitatea și criptarea WhatsApp nu sunt ideale,  citând vulnerabilități în manevrarea securității nivelului de transport pentru comunicații. Testele realizate de firmă asupra mobilelor au evidențiat probleme de securitate care afectează confidențialitatea datelor utilizatorilor WhatsApp, care pot tranzita spre servere externe, relatează Security Week.

Thilo Weichert, comisarul datelor în Schleswig-Holstein, Germania, a spus într-o declarație oficială că tranzacția ridică probleme serioase asupra intimității și că WhatsApp nu se află în conformitate cu regulile Autorității Europene pentru Protecția Datelor. Acesta a adăugat că oamenii ar trebui să renunțe la această aplicație în favoarea unor servicii ,,de încredere”.

Sursa foto: www.victorkapra.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro