Fără conexiune la Internet din iulie pentru sute de mii de oameni

FBI a anuntat ca peste 350.000 de oameni ar putea sa ramana fara o conexiune la internet incepand cu 9 iulie.

Asta pentru ca utilizatorii au instalat pe computere virusul DNSChanger. Ce face mai exact acest virus? Atunci cand scrieti o adresa in browser, computerul contacteaza site-uri copiate, aflate sub controlul unor infractori cibernetici si nu va permite sa ajungeti la site-ul original dorit.

Pentru a scapa de probleme, FBI-ul ii anunta pe utilizatori sa acceseze dcwg.org, site care ii informeaza daca PC-urile lor sunt sau nu infectate cu acest virus. In cazul in care userii au acest virus instalat si nu scapa de el pana pe 9 iulie nu vor mai avea acces la internet.

Cum iti dai seama daca ai virusul pe computer?

Fara o scanare completa e posibil sa nu-ti dai seama daca ai sau nu DNSChanger instalat pe cPC. Asta pentru ca singurele lucruri diferite pentru un utilizator mediu de internet sunt micsorarea vitezei de nagivare si dezactivarea antivirusului instalat local.

De ce FBI-ul s-a implicat in aceasta actiune? Pentru ca infractorii cibernetici au castigat mai bine de 14 milioane de euro in urma escrocheriei. Mai exact, impiedicand accesul userilor catre un anume site, acestia erau directionati catre unele realizate de infractorii cibernetici, care aveau de castigat din vizitele utilizatorilor si din reclamele postate pe site-urile cu pricina.

Din datele oficiale, cele mai multe computere cu acest virus sunt in SUA, urmate de cele din Italia, India, Anglia si Germania.

Sursa foto: cdn3.1stwebdesigner.com
Sursa articolului: TehnoPol