Romania, în topul țarilor cu cele mai multe PC-uri infectate

Tara noastra se afla intr-un top care nu lauda tocmai activitatea utilizatorilor de Internet. Se pare ca se aflam pe locul trei in ceea ce priveste numarul de computere infectate cu diversi virusi. Datele sunt puse la dispozitie de Bitdefender si sunt calculate folosind statisticile serviciului online QuickScan.

Nu mai putin de 13.2% dintre cei peste 77 de mii de useri care au verificat daca au sau nu PC-ul infectat cu QuickScan au descoperit ca al lor computer este plini de virusi. Bitdefender explica procentul foarte ridicat prin faptul ca utilizatorii romani nu isi achizitioneaza software, preferandu-l de cele mai multe ori pe cel piratat, care nu beneficiaza de actualizari de securitate.

Cei mai raspanditi virusi sunt Troian.Sirefef, Variant.Kazi si Variant.Graftor, responsabili atat pentru furtul de date personale, dar si valuri de mesaje spam sau chiar preluarea in intregime a controlului computerului.

De cealalta parte, tarile cu numarul cel mai redus de computere cu probleme sunt Germania, cu un procent de doar 4.7% si Marea Britanie cu doar 6.5% calculatoare infectate.

Serviciul online QuickScan a fost rulat pe 1,3 milioane de calculatoare la nivel global, iar 11,5% dintre acestea au fost identificate ca avand virusi.

Sursa foto: blog.chron.com
Sursa articolului: TehnoPol