Un nou virus se răspândeşte prin intermediul Facebook

O noua aplicatie malware, numita Dorkbot, a inceput sa se raspandesca prin intermediul sistemului de chat al retelei de socializare Facebook, amenintand PC-urile cu Windows.

Viermele Dorkbot, raspandit de obicei prin mesaje instant, medii de stocare externe sau site-uri compromise, instaleaza o componenta backdoor care faciliteaza accesul neautorizat si controlul de la distanta al PC-ului infectat.

Potrivit Sophos, un mesaj care pare sa fie trimis de un prieten de pe Facebook prin sistemul de chat va include un link ce la prima vedere va duce catre Facebook.com, dar care in realitate directioneaza utilizatorii catre un site infectat.

Fisierul descarcat este de fapt un program, care odata lansat va incerca sa descarce din Internet alte componente malware si un fisier executabil de tip .BAT.

Facebook a raspuns la semnalarea acestor probleme, precizand ca lupta impotriva unor astfel de evenimente atat legal, cat si prin mijloace tehnice. Totodata, Facebook se va implica in inlaturarea virusului Dorkbot prin oferirea unei versiuni actualizate a utilitarului McAfee Scan and Repair.

Sursa foto: thehackernews.com
Sursa articolului
: TehnoPol