Virusul care umfla factura la telefonul mobil !!!

Anul acesta a fost anul celor mai multi virusi pentru device-urile mobile, iar faptul ca Android este sistemul de operare cel mai folosit de catre utilizatorii de smartphone-uri face ca cele mai multe dintre amenintari sa fie destinate acestui sistem. Printre cele mai periculoase amenintari se afla un virus care trimite mesaje text la numere cu suprataxa.

Romania se afla tipul tarilor cu cea mai mare rata de raspandire a virusilor de mobil care ameninta posesorii de smartphone-uri cu Android – arata un studiu realizat de Bitdefender.

Raportul a analizat perioada 1 ianuarie – 1 decembrie 2012 si arata ca din totalul detectiilor de software periculos din Europa si America de Nord, virusii care apeleaza numere premium reprezinta nu mai putin de 65%.

Aproximativ 15% dintre acestia au fost localizati in Romania, 16%, in Statele Unite ale Americii, 15%, in Franta, 10%, in Marea Britanie, iar 9%, in Germania.

Nici anul viitor vestile nu sunt bune pentru userii de smartphone-uri, specialistii spun ca amenintarile se vor difersifica si se vor raspandi mult mai rapid.

Sursa foto: plus.google.com
Sursa articolului: TehnoPol