Yahoo adoptă măsuri de protecție împotriva spionajului

Grupul Yahoo va începe să-și criptografieze datele trimise prin serviciile sale online pentru a le proteja împotriva spionajului, a anunţat luni directorul executiv al grupului, Marissa Mayer, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Până în aprilie 2014, Yahoo va instala un sistem de criptografiere pentru informațiile împărtășite de utilizatorii site-urilor sale și în centrele sale de date, a spus Mayer pe blogul grupului. Serviciul de mesagerie Yahoo Mail va beneficia, de asemenea, de un sistem de criptografiere mai sofisticat până în 8 ianuarie.

Google a început deja să bruieze cea mai mare parte a traficului pe site-urile sale.

“A existat un anumit număr de rapoarte în cursul ultimelor șase luni despre accesul secret al guvernului american la date ale utilizatorilor fără știrea grupurilor tehnologice, între care și Yahoo”, a comentat Marissa Mayer. ‘Vom continua să examinăm cum putem proteja viața privată a utilizatorilor și datele acestora’, a adăugat ea.

Operațiunile de spionaj pe scară largă pe internet efectuate de agenția de informații americană NSA au fost dezvăluite de presă în cursul acestui an. Yahoo, Google și alte companii tehnologice americane au dezmințit că ar fi permis accesul la serverele lor.

Anunțurile CEO Yahoo intervin într-un moment când tocmai a fost depusă o plângere împotriva grupului în California. Yahoo este acuzat că violează viața privată a utilizatorilor săi, scanând conținutul mesajelor acestora pentru a ținti mai bine publicitatea care le este servită.
Plângerea, care încearcă să obțină statutul de parteneriat, reclamă penalități de 5.000 de dolari de utilizator. Yahoo Mail are, potrivit plângerii, 275 de milioane de utilizatori.

Sursa foto: mashable.com
Sursa articolului: http://www.cotidianul.ro