Symantec lansează Backup Exec 2014

Symantec a lansat Backup Exec 2014, soluția completă care protejează datele critice ale companiilor prin asigurarea unui backup şi recuperare performante şi flexibile, atât pentru mediile fizice, cât și virtuale. Noua versiune a soluției completează caracteristicile și funcționalitățile de vârf ale soluțiilor anterioare Backup Exec cu performanțe îmbunătățite precum viteze de backup și recuperare cu până la 100% mai rapide1, intregrare cu Windows Server 2012, vizibilitate optimizată în administrarea activităților de backup și recuperare, suport extins pentru mediul cloud sau simplificarea capabilităților de migrare și update.

Backup Exec oferă backup și recuperare de date la viteze cu până la 100% mai mari[1], suport extins al platformei, o interfață ușor de folosit și capabilități de migrare optimă a datelor.

Backup Exec 2014 permite organizațiilor să adreseze într-un mod facil și eficient cele mai importante provocări de gestionare a informațiilor, în contextul exploziei volumului și complexității datelor digitale din ultima perioadă. Numeroase companii se așteaptă la o creștere impresionantă a volumului de informații digitale în următorul an, astfel că s-a creat o oportunitate extraordinară care vine însă și cu o serie de provocări. Dificultatea în a găsi cea mai bună soluție pentru a face backup datelor stocate pe platforme și în medii diferite, fizice sau virtuale, proliferarea datelor nestructurate, diminuarea bugetelor departamentelor de IT și tendința de virtualizare a serverelor au un impact semnificativ asupra modului în care organizațiile adresează activitățile de backup și recuperare a datelor. În acest context, metodele tradiționale nu mai îndeplinesc în mod neapărat necesitățile și cerințele actuale din IT. Symantec oferă companiilor posibilitatea să adreseze aceste provocări printr-o soluție unitară, care gestionează eficient date complexe din medii diferite, și să dedice astfel mai puțin timp mentenanței IT și mai mult inovației.

“Cu Backup Exec 2014 se observă atenția Symantec pentru necesitățile utlilizatorilor și importanța acordată feedback-ului primit pentru versiunile anterioare ale soluției”, a declarat Nick Dalby, consultant tehnic și Backup Exec Lead Softcat. “Cele mai apreciate caracteristici ale versiunilor precedente, suportul oferit pentru platformele de ultimă generație și tehnologiile de ultimă oră au fost combinate și supuse unor teste minuțioase pentru a obține simplificarea utilizării, în condițiile unor performanțe îmbunătățite și a unui nivel de securitate a datelor în care utilizatorii pot avea încredere deplină.”

Caracteristicile principale ale Backup Exec 2014 sunt:

• Flexibilitate: Backup Exec 2014 protejează arhitecturi fizice și virtuale într-o singură soluție ce susține aproape orice fel de mediu de stocare, obținând o recuperare rapidă, eficientă și versatilă a datelor.
• Performanță optimizată: Viteze de backup, recuperare și deduplicare a datelor cu până la 100% mai mari în comparație cu versiunile anterioare, inclusiv pentru mașini virtuale VMware și Hyper-V.
• Suport Windows Server 2012 și 2012 R2: Soluția este compatibilă cu Windows Server 2012 și Windows Server 2012 R2.
• Vizibilitate optimă asupra activităților de backup: BackupExec 2014 permite monitorizarea tuturor activităților de backup într-o singură fereastră. Administratorii de IT pot salva timp și pot simplifica crearea proceselor de backup prin administrarea mai multor servere într-un singur panou de comandă.
• Proces de upgrade/migrare simplificat: Soluțiile de backup și recuperare tradiționale, care au un anumit grad de complexitate, pot fi uneori ineficiente, consumatoare de timp și pot să implice costuri de administrare ridicate. Printr-o interfață intuitivă și o serie de panouri de control eficiente, Backup Exec 2014 este ușor de implementat, folosit și administrat – indiferent dacă se face upgrade de la o versiune anterioară sau dacă trecerea se face de la o soluție alternativă.

Symantec Backup Exec 2014 este disponibil la nivel mondial începând cu data de 2 iunie 2014, în rețeaua distribuitorilor autorizați și partenerilor Symantec din întreaga lume. Service Pack-urile vor fi lansate la un interval de 90 de zile. Astfel, Backup Exec 2014 Service Pack 1 este planificat pentru luna septembrie 2014.

Sursa foto: www.cloudstoragebest.com
Sursa articolului: www.agora.ro