72% dintre companii blochează accesul angajaților la rețelele sociale

Cele mai restrictionate activitati ale angajatilor in timpul orelor de munca, retelele de socializare, sunt percepute ca avand un risc ridicat pentru securitatea IT a companiei, alaturi de diverse alte servicii de file sharing, potrivit studiului “Global IT Security Risks”.

Accesul la retelele sociale este complet blocat in 53% dintre companii, in timp ce alte 19% restrictioneaza astfel de activitati prin diferite masuri.

Socializarea online a devenit a doua cea mai interzisa activitate in timpul serviciului, dupa cea de partajare de fisiere prin retelele  peer-to-peer.

Printre alte activitati interzise de companii se numara si online gaming-ul, accesarea site-urilor cu continut neadecvat, streaming-ul video si serviciile de mesagerie instant.

Cand au fost intrebate cu ce asociaza cea mai periculoasa activitate desfasurata de angajati, 35% dintre companii au raspuns retele sociale.

Recent, retelele sociale au devenit un canal major de raspandire a malware-ului, datorita popularitatii lor si a vulnerabilitatilor foarte raspandite in platformele online. De exemplu, cea mai notabila vulnerabilitate din Twitter a dus la infectarea cu malware atunci cand utilizatorul nu facea decat sa vizualizeze un mesaj.

Conform expertilor, retelele sociale reprezinta tinta mai multor atacuri informatice, de aceea grija companiilor este complet justificata.

Studiul a fost realizat de Kaspersky Lab in parteneriat cu B2BInternational, la el participand peste 1300 de specialisti IT din 11 tari.

Sursa: Kaspersky