Actualizarea pentru XP, dezaprobată de Microsoft

Microsoft a avertizat utilizatorii Windows XP împotriva folosirii unei scheme de păcălire a serverelor companiei pentru a oferi actualizări de securitate.

Procedura a apărut pe un forum numit Sebijk, unde s-a explicat că printr-o schimbare în registrul sistemului de operare, serverele companiei Microsoft pot fi păcălite să creadă că oferă actualizări de securitateversiunilor noi de Windows. Totuși, firma a avertizat utilizatorii care folosesc această tehnică de faptul că aceștia ar putea întâmpina anumite probleme și nu ar fi protejați în întregime, scrie V3.

,,Actualizările de securitate care ar putea fi instalate sunt menite pentru clienții Windows Embedded și Windows Server 2003, iar acestea nu protejează în întregime clienții Windows XP. Aceștia și-ar expune dispozitivele la riscuri foarte mari de funcționalitate dacă ar instala aceste actualizări, care nu sunt testate pe Windows XP”, a declarat Microsoft.

Nu este clar cât timp procedura de actualizare va mai putea fi folosită, după ce Microsoft a aflat de existența ei. Compania a spus că utilizatorii XP care sunt îngrijorați de securitatea computerelor lor ar trebui să treacă la sisteme mai noi de operare.

Actualizările și suportul de securitate au devenit o problemă majoră, după ce Microsoft a încetat să mai acorde suport pentru sistemul de operare, vechi de 13 ani. XP încă este folosit de foarte mulți oameni și foarte multe organizații care nu sunt dispuse să treacă la alte versiuni. Este estimat că aproximativ 430 de milioane de computer încă folosesc Windows XP.

Sursa foto: www.gadget.co.za
Sursa articolului: www.securityportal.ro