Colaborare strânsă pe tema securității IT între MCSI și Microsoft

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) si Microsoft au reinnoit Government Security Program, un program ce ofera guvernelor nationale acces controlat la cod sursa, informatii tehnice referitoare la platformele Windows, Windows Server, Windows Embedded CE si Microsoft Office.

Government Security Program a fost semnat pentru prima data in 2003 si reinnoirea acestui parteneriat confirma deschiderea Microsoft si a autoritatilor romane pe tema colaborarii intre experti in securitate ai celor doua parti.

„Consider binevenita colaborarea cu Microsoft pe teme actuale ale MCSI menite sa creeze premisele durabile trecerii la Societatea Informationala in Romania. Securitatea IT este o tema de importanta vitala pentru Guvernul Romaniei si participarea in acest program va permite expertilor din agentiile guvernamentale romanesti autorizate sa inteleaga mai bine cum functioneaza platformele Microsoft si sa construiasca infrastructuri IT mai sigure”, a declarat domnul Valerian Vreme.

Prin Government Security Program, MCSI si agentiile guvernamentale autorizate obtin acces online, fara niciun cost suplimentar, la codul sursa al celor mai recente versiuni si service pack-uri ale platformelor Windows, Windows Server, Windows Embedded CE si Microsoft Office. Programul poate fi imbogatit prin sesiuni prin care expertii autoritatilor romane revizuiesc ciclul de dezvoltare si de testare software la Microsoft, in compania echipelor de produs.

„Acordul Government Security Program semnat astazi cu MCSI are la baza o relatie construita in timp pe principii de incredere si transparenta intre cele doua parti si confirma inca o data actualitatea Trustworthy Computing, initiativa lansata in 2002 de catre Microsoft si care continua sa plaseze securitatea in centrul tuturor eforturilor de dezvoltare ale produselor sale”, a declarat Dl. Niels Soelberg, Vice President Public Sector, Microsoft EMEA.

Sursa: MCSI