Află care este cel mai periculos malware din toate timpurile

Kaspersky Lab a descoperit, in cadrul unei cercetari realizate la cererea Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, cel mai periculos program informatic din toate timpurile. Denumit Worm.Win32.Flame, el a fost creat pentru spionaj cibernetic si poate fura date confidentiale, face capturi de ecran, strange informatii despre sistemele atacate, fisierele stocate, datele de contact si poate inregistra chiar conversatii audio, daca PC-ul infestat are un microfon sau camera web.

Din primele cercetari acest malware exista de mai bine de doi ani, mai exact din martie 2010, dar din cauza complexitatii si a naturii directionate a atacurilor niciun software antivirus nu a reusit sa-l identifice pana in prezent.

Cu toate ca functionalitatile lui Flame difera de cele ale deja celebrelor arme cibernetice Duqu si Stuxnet, geografia atacurilor, exploatarea anumitor vulnerabilitati software si faptul ca doar anumite computere sunt vizate de atacuri il plaseaza in aceeasi categorie a super-armelor cibernetice.

“Aspectul alarmant al acestei probleme este ca intreaga campanie de atac a Flame este in plina desfasurare, infractorii cibernetici colectand in momentul de fata informatii de pe computerele infectate, in timp ce cauta sa tinteasca noi sisteme pentru a-si atinge scopul”, afirma Alexander Gostev, Chief Security Expert la Kaspersky Lab.

In prezent, cercetarile continua, pentru moment se cunoaste faptul ca Flame este compus din mai multe module, fiecare insumand mai multi megabytes, care il fac de 20 de ori mai mare decat Stuxnet.

Sursa foto: hit.ro
Sursa articolului: TehnoPol