Care este cel mai sigur browser împotriva atacurilor malware

Internet Explorer 9 (IE9) este browser-ul cu cel mai bun scor la testele anti-malware, datorita tehnologiei SmartScreen Filter si a solutiei Application Reputation, potrivit studiilor realizate de NSS Labs.

IE9 a inregistrat rezultate excelente la blocarea atacurilor cu malware, depasindu-si competitorii, printre care s-au numarat Google Chrome 10 si Firefox 4.

Securitatea IE9 impotriva malware-urilor lucreaza pe doua fronturi, SmartScreen Filter, care blocheaza URL-urile periculoase si Application Reputation, care impiedica lansarea aplicatiilor nesigure.

SmartScreen Filter, primul nivel de protectie din IE9, a reusit blocarea a 92% dintre elementele malware intalnite, iar sistemul Application Reputation a marit rata de succes la 100%.

De cealalta parte a clasamentului se afla browser-ul Opera 11, cu o rata de succes de numai 5%, iar Safari 5, Chrome 10 si Firefox 4 sunt la egalitate, reusind sa blocheze 13% dintre atacuri.

Studiul desfasurat de NSS Labs a luat in calcul numai acele site-uri care incearca sa-si insele vizitatorii pentru a instala aplicatii periculoase, fara a lua in calcul defectele de securitate ale browser-elor. Publicul tinta este format in special de utilizatori din Europa, iar lista cu URL-uri filtrate a fost preluata din mesajele email de tip SPAM, mesaje instant si postari din cadrul retelelor de socializare online.

Sursa: NSS Labs