Atenție la postarea numărului de telefon pe Facebook

Cercetatorul Suriya Prakash a informat Facebook cu privire la faptul ca toate numerele de telefon postate de utilizatorii retelei de socializare la informatiile din profil nu sunt informatii securizate. Asta inseamna ca in proportie de peste 80%, orice infractor cibernetic, care doreste sa stranga aceste informatii de la useri, o poate face fara niciun fel de problema, cu un efort ninim.

Practic, cu ajutorul unui script simplu se poate realiza o baza de date uriasa cu toate numerele de telefon ale userilor, dar si cu informatiile acestora, precum adresa, studii si care le sunt preferintele. Asta inseamna ca o colectare a numerelor de telefon poate face “fericita” orice companie care cumpara baze de date complexe.

Chiar daca in ultima luna mai multi utilizatori au ridicat aceasta problema, iar cercetatorii si analistii au explicat vulnerabilitatea, reprezentantii Facebook s-au limitat la a explica faptul ca functia de cautare dupa numarul de telefon nu este o problema de securitate si ca utilizatorii care nu doresc sa fie gasiti astfel pot modifica setarile conturilor personale.

Sursa foto: technodify.com
Sursa articolului: TehnoPol