ATENȚIE: a fost descoperit primul troian de banking pentru Android

Odata cu lansarea smartphone-urilor, infractorii cibernetici s-au vazut nevoiti sa-si “extinda domeniul de activitate”. Dupa multe amenintari, unele mai importante decat altele, acum Kaspersky Lab a descoperit primul troian pentru Android care fura datele de autentificare ale contului de online banking.

Este vorba despre Trojan-SMS.AndroidOS.Stealer.a, care se instaleaza in telefon, si apoi afiseaza o fereastra pentru generarea unui cod token cerand utilizatorului sa introduca PIN-ul pentru autentificarea initiala in sistemul de online banking. Urmatorul pas este crearea unui cod token fals iar datele introduse de utilizator sunt trimise infractorilor cibernetici prin telefon, dar si catre un server extern (impreuna cu seriile IMEI si IMSI ale smartphone-ului) de pe care s-a incercat efectuarea tranzactiei.

Cu alte cuvinte, toti pasii sunt asemanatori cu cei pe care userii ii fac in mod normal pentru a se loga in conturile de online banking.

Chiar daca pana acum cei mai multi dintre utilizatorii de Android care au intampinat probleme legate de atacul informatic sunt din Spania, specialistii ne recomanda sa folosim telefonul mobil cu mare grija, mai ales daca avem unul care ruleaza cu Android.

Sursa foto: androidcommunity.com
Sursa articolului: TehnoPol