Atenție. Virus periculos pe Yahoo Messenger

Multi dintre cei care folosesc Yahoo Messenger au avut computerele atacate de un virus, descarcat prin accesarea unui banner.

O simpla reclama a directionat userii din intreaga lume catre un site realizat in Vietnam. Este vorba despre Laban.vn, iar acest site le cerea utilizatorilor sa instaleze un fisier de tip executabil. Multi au facut acest lucru, iar aplicatia odata instalata pe PC-uri cauta in browserele instalata si in setari si schmba pagina de start a acestora catre Laban.vn.

Desi alte cauze ale infestarii cu acest virus nu se cunosc, este posibil ca cei care au realizat acest malware sa-l fi programat pentru mai mult decat atat.

”Respectivul mesaj a ajuns la clientii Yahoo! Messenger fie printr-o campanie legitima, care a fost ulterior modificata de initiatorul reclamelor, fie ca urmare a unui atac abuziv, care exploata o posibila vulnerabilitate a serviciilor de adveritising din aplicatia celor de la Yahoo!”, explica Alexandru Balan, Chief Security Researcher, Bitdefender.

In cazul in care aveti probleme, sunteti sfatuiti sa accesati aplicatia Bitdefender si sa va scanati PC-ul, dupa ce ati sters orice urma a virusului.

Sursa foto: lisandru.info
Sursa articolului: TehnoPol