Comunicat de presa: CERT-RO a semnat cu CNCERT/CC China un memorandum privind sprijinul reciproc în asigurarea securităţii cibernetice

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) şi CNCERT/CC, structura similară din China, au semnat luni, 02.12.2013, la Beijing, Memorandumul de înţelegere privind schimbul de informații cu privire la incidentele de securitate cibernetică din rețelele informatice aflate în aria de responsabilitate ale celor două entități.

Documentul a fost semnat de domnul Liviu Nicolescu, director general CERT-RO, și de omologul acestuia din Republica Populară Chineză.

Prin acest MoU, CERT-RO și CNCERT/CC parafează cooperarea în cadrul unei alianțe strategice pentru acordarea de sprijin reciproc în răspunsul coordonat pentru soluționarea incidentelor de securitate cibernetică. Reprezentanții celor două părți au convenit să analizeze și alte oportunități de colaborare între cele două instituții pe măsura dezvoltării capabilităților proprii.

CERT-RO a semnat până în prezent astfel de documente cu structuri similare din Japonia și Coreea de Sud, completând astfel acordurile de cooperare cu trilaterala zonei Asia-Pacific, precum și cu Republica Moldova, Kazahstan, Ungaria şi Uzbekistan.

În conformitate cu HG 494/2011, CERT-RO reprezintă un punct naţional de contact cu structurile de tip CERT care funcţionează în cadrul instituţiilor sau autorităţilor publice ori al altor persoane juridice de drept public sau privat, naţionale ori internaţionale.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică este interesat de dezvoltarea cooperării cu structuri, naționale sau internaționale, din domeniul protecției infrastructurilor cibernetice în efortul comun de asigurare a securității sistemelor informatice şi a unui Internet mai sigur.

Sursa foto: www.zdnet.com
Sursa articolului: www.cert-ro.eu