ESET lansează o nouă generație de produse

ESET®, liderul global în protecția digitală proactive a lansat cele mai noi generații a produselor sale de securitate destinate utilizatorilor casnici: ESET NOD32® Antivirus 8 și ESET Smart Security® 8. Cea mai recentă linie de produse include protecție Botnet și sistem avansat de blocare a exploit-urilor, oferind totodată funcții anti-phishing și capacități de scanare a fluxurilor de date din mediile sociale.

“Aceste noi caracteristici le oferă utilizatorilor ESET NOD32® Antivirus 8 și ESET Smart Security® 8 un nivel sporit de securitate, în timp ce aceștia își verifică mesajele email, navighează pe web sau își verifică online conturile bancare,” spune Ignacio Sbampato, Chief Sales & Marketing Officer la ESET. “Împreună cu protecția noastră anti-malware multiplu premiată, suntem încrezători că noile funcționalități adăugate vor aduce valoare sporită clienților noștrii.”

ESET Smart Security® 8 introduce, de asemenea, o caracteristică nouă de protecție botnet care protejează computerul împotriva tentativelor prin care se încearcă preluarea controlului acestuia de la distanță, pentru ca ulterior, forța de calcul a acestuia să fie utilizată  în scopuri răuvoitoare, în cadrul unor vaste rețele de calculatoare infectate, controlate de către atacatori (rețelele botnet). În 2014, Raportul Verizon ce Investighează Pierderile de Date arată că activitatea botnet a reprezentat categoria de crimeware care a deținut ponderea cea mai mare, de 86%.

În anul 2013 de pildă au fost identificate atacuri botnet cu un nivel de sofisticare foarte înalt. Tehnologia din interiorul ESET Smart Security® 8 descoperă modele de comunicații de rețea nespecifice, caracteristice rețelelor botnet. O astfel de demascare a unei activității malware tip botnet a fost operațiunea Windigo, efectuată de către laboratoarele  de cercetare ESET în primăvara trecută.

Au fost astfel descoperite peste 25.000 de servere infectate, folosite de peste doi ani pentru a redirecționa o jumătate de milion de vizitatori web către conținut malware, în fiecare zi. În  total, botnet-ul a permis atacatorilor să trimită mai mult de 35 milioane de mesaje spam pe zi.

ESET Smart Security® 8 include, de asemenea, caracteristici de securitate cu eficacitate dovedită, cum ar fi modulele Anti-theft (anti-furt), Control Parental și Firewall Personal.

Sursa foto: nanovaworld.com
Sursa articolului: securitateit.ro