Europa lansează primul fond de securitate cibernetică

C5 Capital va lansa primul fond pentru securitate cibernetică din Europa, în contextul ascensiunii amenințărilor asupra securității tehnologiei digitale.

Întreprinderea londoneză strânge 125 de milioane de dolari pentru un fond care va ajuta la mărirea afacerilor europene specializate în securitate ciberneticăC5 Capital a investit deja în două afaceri și estimează că fondul se va închide în câteva săptămâni, relatează Financial Times.

Compania a anunțat o investiție de 8 milioane de dolari în Balabit, o companie specializată în detectarea amenințărilor și protecția împotriva furtului de date de pe rețelele corporațiilor. Sistemul creat de companie funcționează prin crearea de algoritmi a utilizării datelor și a tehnologiei, notificând o schimbare de tipar atunci când are loc activitate neobișnuită.

Inițiativa vine după dezvăluirile legate de activitatea Agenției Naționale de Securitate a Statelor Unite, determinant pentru dezvoltarea produselor europene de securitate, care dețin avantaj pe piață. ,,Să spui că ceva a fost făcut în Germania a devenit foarte relevant în sectorul securității. Este o contrabalansare”, a spus Nazo Moosa, co-fondator C5 Capital.

Potrivit firmei de cercetare Gartner, sectorul de securitate a informațiilor reprezintă o piață de 67 de miliarde de dolari, aflată în creștere, determinată de numărul tot mai mare al atacurilor.

Sursa foto: www.kariera.koszalin.pl
Sursa articolului: www.securityportal.ro