Kaspersky Lab anunță lansarea Kaspersky Mobile Security 8.0

Kaspersky Lab lanseaza Mobile Security 8.0, un pachet de solutii de protectie a telefoanelor de tip smartphone impotriva amenintarilor informatice, a pierderii datelor personale sau a tentativelor de furt al terminalului.

Noul Kaspersky Mobile Security este construit pe baza unor tehnologii de ultima generatie, oferind un nivel de protectie ridicat impotriva virusilor pentru smartphone-uri. In plus, optiuni precum SMS Find pot localiza un telefon furat (daca include suport GPS) prin trimiterea catre acesta a unui mesaj text cu parola. Proprietarul dispozitivului mobil primeste apoi un link catre Google Maps, afisand coordonatele de identificare a pozitiei telefonului.

Modulul Anti-Theft permite proprietarului unui smartphone pierdut sau furat sa blocheze de la distanta accesul la acesta sau sa stearga toate informatiile personale din memorie. In situatia in care cartela SIM este inlocuita, functia SIM Watch a Kaspersky Mobile Security va trimite catre proprietar un mesaj ascuns cu noul numar de telefon. Aceasta optiune asigura blocarea sau stergerea memoriei telefonului indiferent de circumstante si, mai mult de atat, noul numar poate fi utilizat pentru localizarea smartphone-ului si inapoierea lui catre utilizatorul de drept.

„Acum, stocarea informatiilor personale sau a datelor confidentiale pe telefonul mobil este mult mai sigura, datorita folderului protejat cu parola pus la dispozitie de KMS 8”, a spus Teodor Cimpoesu, Managing Director Kaspersky Lab Romania & Bulgaria. „De asemenea, noua solutie de securitate include si un modul de Control Parental, care le ofera parintilor posibilitatea de a localiza pozitia pe harta a copilului, prin functia SMS Find, sau de a restrictiona trimiterea sau receptionarea de SMS-uri de la anumite numere de telefon”, a completat acesta.

Kaspersky Mobile Security 8 include si un modul Anti-spam imbunatatit. Filtrul de protectie poate fi utilizat atat pentru blocarea mesajelor email sau SMS nedorite, dar si a apelurilor telefonice. In acelasi timp, Mobile Security poate functiona in mod whitelist (acceptarea apelurilor si mesajelor din partea unei liste limitate de contacte) sau blacklist (acceptarea mesajelor si apelurilor de la toate contactele, mai putin cele din blacklist).

Modulul antivirus include unul dintre cele mai eficiente motoare de scanare disponibile pentru protectia smartphone-urilor. Acesta poate fi utilizat pentru scanarea automata a tuturor datelor care intra in telefon sau pentru scanarea on-demand a dispozitivului. Toate aplicatiile suspecte pot fi sterse sau blocate in carantina. Pentru functionarea eficienta a motorului de scanare antivirus este recomandata actualizarea permanenta a bazelor de date cu semnaturi prin intermediul sincronizarii cu un PC sau conectarii la internet a smartphone-ului.

Firewall-ul integrat din Kaspersky Mobile Security 8 previne atacurile hackerilor sau patrunderea virusilor prin intermediul conexiunilor Bluetooth sau Wi-Fi.

Noua aplicatie produsa de Kaspersky Lab este compatibila cu urmatoarele sisteme de operare pentru smartphone-uri: Symbian OS 9.1, 9.2, 9.3 si Windows Mobile 5.0, 6.0 si 6.1.

Sursa: Kaspersky