Kaspersky Lab lansează o soluție de securitate pentru Mac

Kaspersky Lab prezintă noua versiune a soluției Kaspersky Endpoint Security for Mac, pentru a răspunde peisajului modern și eterogen al amenințărilor cibernetice. Soluția va fi disponibilă ca parte a suitei Kaspersky Endpoint Security for Business și va putea fi administrată cu ajutorul unei singure console – Kaspersky Security Center.

Întrucât un procent considerabil din numărul utilizatorilor finali (aproximativ 6%) folosesc dispozitive Mac, iar numărul acestora continuă să crească, numărul de programe malware care vizează dispozitivele Mac este, de asemenea, în creștere. O altă tendință populară este folosirea pe scară tot mai largă a rețelelor eterogene în cadrul companiilor medii și a corporațiilor. Varietatea platformelor (Windows, Mac, Linux și mediile virtuale) folosite în organizațiile moderne face mai dificilă protejarea infrastructurii IT și a informațiilor de afaceri importante. În plus, administrarea necentralizată a computerelor face securizarea dispozitivelor și a informațiilor tot mai dificilă.

Ca răspuns la aceste tendințe, Kaspersky Lab a îmbunătățit suita Kaspersky Endpoint Security for Business cu soluția Kaspersky Endpoint Security 10 for Mac. Noul produs Kaspersky Endpoint Security for Mac asigură o combinație puternică de protecție în profunzime, eficiență și flexibilitate, fiind conceput să protejeze mediile IT eterogene. Soluția de securitate oferă o gamă largă de instrumente și tehnologii ușor de implementat și folosit. Caracteristicile, care sunt acum disponibile în noua versiune a acestei soluții populare de securitate pentru companii, oferă posesorilor de dispozitive Mac o serie de noi beneficii de securitate.

Integrarea platformei Kaspersky Security Network permite companiilor să profite de soluțiile de securitate validate în cloud pentru a identifica rapid programele malware și alte activități suspecte.

Componenta Network Attack Blocker dezvoltată de Kaspersky Lab monitorizează activitatea suspectă din rețelele companiei și permite specialiștilor IT să programeze modul de răspuns al sistemelor în cazul în care este detectat un comportament suspect. Scopul componentei Network Attack Blocker este de a bloca atacurile de rețea, inclusiv scanarea de porturi, atacuri de tip “denial-of-service”, atacuri de tip “buffer-overrun” și alte acțiuni ostile lansate de la distanță împotriva programelor și serviciilor din cadrul rețelei.

Pentru a menține siguranța clienților și angajaților companiilor împotriva amenințărilor web, Kaspersky Lab a completat soluția Kaspersky Endpoint Security for Mac cu tehnologii de Protecție web și Anti-phishing. Această soluție scanează toate intrările și ieșirile, blochează scripturile dăunătoare fără a afecta resursele sistemului și ajută clienții să înfrunte infractorii cibernetici, care încearcă să acceseze informații private și financiare prin intermediul unor site-uri false (phishing). Rezultatul constă într-o îmbunătățire a nivelului general de protecție împotriva amenințărilor specifice sistemului Mac.

“La Kaspersky Lab, noi credem că fiecare afacere, indiferent de dimensiune sau piață de desfacere, are o structură unică și complexă, care necesită o protecție cibernetică profundă cuprinzătoare.”, a declarat Konstantin Voronkov, Head of Endpoint Product Management, în cadrul Kaspersky Lab. Fiecare componentă a infrastructurii companiei trebuie protejată, deoarece infractorii cibernetici vor folosi fiecare șansă pe care o au pentru a se infiltra în rețea. Îmbunătățirea soluției noastre Kaspersky Endpoint Security for Business – oferind o protecție multi-stratificată flexibilă împotriva amenințărilor cibernetice moderne, pentru diferite infrastructuri și platforme – va ușura eforturile companiilor de a se proteja singure, inclusiv a celor care folosesc platforme Mac. Considerăm că această abordare permite clienților noștri să se concentreze pe dezvoltarea afacerii fără să fie nevoie să se îngrijoreze în privința securității cibernetice.”, a spus Konstantin Voronkov.

 

Sursa foto: www.iphonestic.com
Sursa articolului: www.agora.ro