Kaspersky lansează aplicația anti-phising windows phone

Compania a lansat aplicația Kaspersky Safe Browser pentru Windows Phone, care protejează dispozitivele Microsoft de fraudă.

Noua aplicație oferă protecție împotriva phising-ului, o amenințare foarte răspândită printre PC-uri și mobile. Phising constă în crearea site-urilor și email-urilor false de către infractorii cibernetici, pentru a convinge utilizatorii să furnizeze date personale. Conform Kaspersky, în ultimii ani, unul din trei utilizatori a primit mesaje cu link-uri de phising, relatează Info Security.

SafeBrowser blochează conținutul considerat dăunător. Aplicația primește informații în timp real din baza de date anti-phising a Kaspersky Security Network, fapt care permite blocarea paginilor recent apărute pe internet. De asemenea, aplicația poate filtra resursele web în funcție de conținut. Utilizatorii pot alege ce categorii de site-uri pot fi blocate, ca site-uri cu conținut obscen sau violent.

Kaspersky SafeBrowser extinde portofoliul produselor Kaspersky Lab pentru platforme mobile, care include soluții de securitate precum Kaspersky Internet Security pentru Android sau Kaspersky SafeBrowser pentru iOs.

Sursa foto: www.cyscon.de
Sursa articolului: www.securityportal.ro