Internetul pe Windows Phone este mai sigur cu noua aplicaţie Kaspersky

Kaspersky Lab a lansat aplicaţia gratuită Kaspersky Safe Browser for Windows Phone, menită să protejeze navigarea pe internet de pe smartphone-urile care utilizează sistemul de operare pentru dispozitive mobile de la Microsoft, se arată într-un comunicat remis „Adevărul“.

Noua soluţie asigură protecţie împotriva activităţilor de phishing, o ameninţare larg răspândită care afectează PC-urile şi dispozitivele mobile deopotrivă. Infracţiunile de phishing implică tentative ale infractorilor cibernetici de a crea site-uri şi e-mailuri frauduloase cu scopul de a înşela utilizatorii naivi să le furnizeze informaţii cu caracter personal. Potrivit unui studiu efectuat de B2B International pe parcursul anului trecut, unul din trei utilizatori de internet au primit mesaje cu link-uri de phishing.

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone blochează link-urile către un conţinut care are potenţial dăunător. Aplicaţia primeşte informaţii despre site-urile malware în timp real de la baza de date anti-phishing din cloud Kaspersky Security Network. Acest lucru permite soluţiei să blocheze chiar şi acele pagini de phishing care au apărut recent pe internet. Pe lângă blocarea link-urilor de phishing, aplicaţia permite filtrarea resurselor web în funcţie de conţinutul lor. Utilizatorii pot alege ce categorii de site-uri trebuie blocate, cum ar fi site-urile pornografice, paginile care conţin cuvinte obscene sau scene de violenţă, site-urile de jocuri, site-urile de socializare etc. De asemenea, această funcţie îi ajută pe părinţii să îşi protejeze copiii împotriva conţinutului dăunător.Kaspersky Safe Browser for Windows Phone ar trebui să fie inclus în Kid Corner, o secţiune specială pentru copii, de pe smartphone-urile Windows Phone, care găzduieşte conţinut şi aplicaţii selectate de către părinţi.

“Smartphone-urile devin o parte esenţială a vieţii moderne şi browser-ul web este una dintre cele mai populare aplicaţii,” a afirmat Victor Yablokov, Head of Mobile Product Line în cadrul Kaspersky Lab. „Utilizatorii le folosesc pentru tot felul de lucruri. Cu toate acestea, chiar şi cei mai experimentaţi utilizatori se pot confrunta cu probleme, uneori, când încearcă să distingă site-urile false de cele autentice. Acum, Kaspersky Safe Browser for Windows Phone este disponibil pentru a veni în ajutor, asigurând protecţie automată împotriva site-urilor frauduloase şi cu conţinut nepotrivit,” a completat Victor Yablokov.

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone extinde portofoliul de produse Kaspersky Lab pentru platforme mobile, care include în prezent soluţia de securitate Kaspersky Internet Security for Android, concepută pentru smartphone-urile şi tabletele cu Android, şi soluţia Kaspersky Safe Browser for iOS, lansată în luna octombrie 2013.

Sursa foto: www.madeforipad.ru
Sursa articolului: www.adevarul.ro