MasterCard, protecție cibernetică pentru bănci și procesatori

MasterCard a anunțat lansarea SafetyNet, un instrument global creat pentru a reduce riscul atacurilor cibernetice asupra băncilor și procesatorilor. SafetyNet utilizează rețeaua globală MasterCard pentru a identifica potențiale atacuri înainte ca acestea să se producă și chiar înainte ca banca sau procesatorul să le descopere. Construind o apărare pe mai multe niveluri, compania face eforturi pentru a se asigura că partenerii săi se mențin cu un pas înaintea atacurilor pe scară largă, care utilizează metode tot mai sofisticate pentru a compromite datele conturilor și securitatea căilor de apărare.

Consumatorii din toată lumea consideră că siguranța plăților este cea mai importantă atunci când fac cumpărături. Astfel, MasterCard face demersuri pentru a se asigura că plățile și datele utilizate pentru efectuarea lor sunt sigure, oriunde te-ai afla. Acest lucru este posibil datorită utilizării mai multor instrumente și a unei abordări bazate pe colaborarea cu emitenți, instituții acceptatoare, comercianți și consumatori.

Ajay Bhalla, Președinte Enterprise Security Solutions, în cadrul MasterCard, a declarat: “Cu SafetyNet avem deja la dispoziție următoarea generație de soluții de securitate, create cu scopul de a opri fraudele și atacurile înainte ca mulți dintre partenerii nostri să observe măcar că se întâmplă. Putem realiza acest lucru deoarece sistemul MasterCard SafetyNet operează ca o tehnologie inteligentă care poate identifica fraudele în timp real și refuza o tranzacție înainte ca orice expunere să aibă loc.”

Pentru ca MasterCard să ofere în continuare cele mai noi instrumente de securitate, care să fie, în același timp, cât mai ușor de implementat posibil, sistemul SafetyNet este complementar cu instrumentele proprii ale băncii emitente, dar adaugă sistemului de plată un nou nivel de protecție. Monitorizează diferite canale și localizări geografice și oferă cel mai potrivit nivel de asistență pentru fiecare piață și partener de business, utilizând algoritmuri sofisticate. SafetyNet este încă un instrument avansat din domeniul securității, prioritar pentru MasterCard, și a fost deja integrat în rețeaua globală de plată.

Bhalla a continuat: “În această săptămână, la World Retail Congress în Paris, am aflat direct de la sursă, de la comercianți cu afaceri de toate dimensiunile, cum văd aceștia viitorul securității plăților. Cu toții știm că siguranța este prioritatea numărul unu pentru oricine urmează să facă o plată, iar breșele și titlurile din presă pot eroda încrederea. Anunțul de astăzi reafirmă poziția noastră de lider în domeniul securității din toată lumea, care este, de asemenea, evidențiată de proiectele pilot recente în domeniul autentificării biometrice prin recunoaștere vocală și facială.

MasterCard furnizează o abordare pe mai multe niveluri a siguranței. Pentru utilizatori există instrumente de securitate vizibile, care includ  tehnologia chip EMV a cardului sau ecranul SecureCode de la punctul de plată online. Prin lansarea SatefyNet, MasterCard face încă un pas pentru a securiza datele de plată și tranzacțiile, atât la comercianți, cât și la emitenți.”

MasterCard continuă să fie lider în siguranța plăților, să inoveze și să educe pentru a se asigura că toate tehnologiile, actuale și viitoare, permit crearea de instrumente potrivite pentru consumatori, comercianți, instituții acceptatoare si emitente, de oriunde din lume. SafetyNet este cel mai recent instrument din linia de apărare a emitenților împotriva atacurilor cibernetice majore, protejând, astfel, încrederea comercianților și a consumatorilor.

Sursa foto: www.geekhowtos.com
Sursa articolului: www.agora.ro