Soluţie de securitate biometrică testată în România

Mai multe companii europene vor colabora pentru implementarea unei soluții biometrice de securitate, care va fi testată în România și Grecia.

Zece lideri în soluții de securitate digitală din Franța, Anglia, Grecia, Estonia și România vor implementa o soluție inovativă de identificare a pesoanelor pe baza analizei vocii și a caracteristicilor fizice faciale (analiza feței și mișcarea buzelor), anunță compania SIVECO într-un comunicat de presă.

În cadrul proiectului european de cercetare Horizon 2020 SpeechXRays aMulti-channel biometrics combining acoustic and machine vision analysis of speech, lip movement and face”, SIVECO România este responsabilă cu integrarea soluției biometrice, cu interoperabilitatea și portabilitatea acesteia.

Proiectul va combina două tehnici deja validate: recunoaștere vocală prin utilizarea caracteristicilor acustice și nu doar a modelelor statice existente și recunoaștere biometrică multi-channel ce încorporează și o componență de recunoaștere facială dinamică prin analiza automată a vorbirii, a mișcării buzelor și a feței.

Tehnologia va fi testată de 2.000 de utilizatori în 3 locații pilot din România și Grecia, pe trei domenii diferite: în cadrul unei instituții cu cerințe de securitate ridicate, în domeniul medical și în sferă consumatorilor.

Proiectul va propune o nouă abordare științifică a datelor biometrice de voce prin cercetarea fiziologiei vocii umane, care produce repere acustice precise, unice pentru fiecare individ în parte. În cadrul proiectului SpeechXRays se va pune un accent deosebit pe asigurarea confidențialității datelor biometrice utilizate.

aOrizont 2020 este cel mai amplu program de cercetare și inovare al Uniunii Europene, care are că obiectiv investiții în produse și servicii de noutate la nivel european și nu numai, ducând astfel la multe inovații, descoperiri și premiere mondiale.

Proiectul SpeechXRays este un exemplu privind dezvoltarea și utilizarea unor soluții biometrice inovative pentru asigurarea securității, cu aplicabilitate în mai multe domenii cu cerințe de securitate mai ridicate.

Putem spune că prin astfel de proiecte dorim să venim și în sprijinul Strategiei privind securitatea cibernetică în Uniunea Europeană, care urmărește că cetățenii și întreprinderile europene să beneficieze la maximum de tehnologiile digitale”, a declarat Monica Florea, director Departament Proiecte Europene, SIVECO România.

Proiectul va avea o durată de 36 luni și va fi coordonat de Oberthur Technologies din Franța, consorțiul fiind format din: Horowitz Biometrics din UK, SIVECO România, Tech Inspire din UK, RealEyes din Estonia, Forthnet din Grecia, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei din România, Foundation for Reasearch and Technology din Grecia, University College London din UK și Institute Mines-Telecom/Telecom Sud Paris din Franța.

Sursa foto: www.asmag.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro