Stocarea imaginilor video si influenta asupra businessului de securitate

De ani de zile, supraveghere video a avut un rol esențial în a ajuta la păstrarea oamenilor în siguranța și a descuraja furtul.

Dar rolul camerelor de supraveghere video evoluează rapid dincolo de observarea pasivă și de prevenirea furturilor.

Cu ajutorul camerelor  video IP capabile să capteze imagini clare, de înaltă rezoluție și prin îmbunătățirea instrumentelor de analiză video,supravegherea devine mai inteligentă și, odată cu ea, o gamă mai largă de afaceri foloseste informațiile de supraveghere pentru business. În timp ce posibilitățile de utilizare a datelor de supraveghere sunt incitante, departamentele IT ar trebui să ia în considerare în primul rând modul în care vor gestiona cerințele de stocare pentru aceste informații scrie securityinfowatch.ro.

În comerțul cu amănuntul, de exemplu, înțelegerea comportamentului consumatorilor este esențială pentru o creștere a vânzărilor. Cu cât își întelege mai bine o companie potențiali cumpărători, cu atât poate asigura o experiență mai bună pentru ei. Informațiile ca volumul de cumpărături, mișcarea cumpărătorilor prin magazine, și eficiența reclamelor care atrag atenția cumpărătorilor pot fi acum capturate de camerele de supraveghere în locul oamenilor care fac acest lucru. Cu aceste informații vânzătorii pot lua decizii mai bune cu privire la aspectul magazinelor, campaniile de publicitate și promoțiile specifice pentru a crește vânzările și satisfacția clienților.

În industria de transport maritim, optimizarea circulației mărfurilor din porturi este esențială. Prin utilizarea imaginilor de supraveghere și compararea acestora cu informațiile de pe eticheta RFID de pe containere, companiile pot analiza modelele de circulație și pot organiza mai bine depozitele navale pentru a îmbunătăți fluxul de marfă și reduce costurile operaționale. În mod similar, imaginile de supraveghere, combinate cu intrările de la RFID și alte tehnologii pe bază de senzori pot fi folosite pentru a urmări materiale, pentru a reduce costurile și pentru a elimina pierderile.

Ceea ce în mod tradițional a fost gandit ca „informații de supraveghere” utilizate pentru prevenirea pierderiilor se mișcă rapid în direcția a ceea ce ar putea fi numit „informații bazate pe imagini video”. Mulți furnizori de top de soluții de analiză deja au recunoscut potențialul informațiilor bazate pe imaginile video, trecând de la stricta oferire de analiză de securitate, cum ar fi detectarea și alertarea evenimentelor, prin includerea a mai multor analize bazate pe afaceri, cum ar fi volumul de trafic și tendințele de mișcare. De fapt, conform IHS, piața de analiza video și  de supraveghere video inteligentă la nivel mondial este prognozată să crească la 22 miliarde de dolari până în 2020, cu o rata de creștere anuala de 14 la sută.

Obținerea valorilor de business din datele de supraveghere nu este simplă. Cele mai multe organizații nu dispun de infrastructura de stocare a informațiilor necesară pentru a sprijini o colectare activă de informații și schimbul acestora. Dacăsupravegherea video joacă un rol tot mai mare în business intelligence, va trebui făcută o schimbare în modul în care sunt gestionate aceste informații.

Tendințele și modelele reies din analizarea informațiilor stocate în timp; Prin urmare, cu cât informațiile sunt păstrate mai mult,  cu atât mai bună devine calitatea analizelor video și eficiența deciziilor de afaceri care derivă. Acest principiu se aplică informațiilor de supraveghere. Dar, de prea multe ori, infrastructura de stocare a fost negljiată în procesul de cumpărare al sistemelor de supraveghere video, care rezultă în compromisuri făcute între timpii de păstrare, performanță și accesibilitate pentru a gestiona costul. Ca rezultat, multe organizații nu dispun de o infrastructură de stocare capabilă să susțină utilizarea datelor de supraveghere pentru business intelligence.

Pentru ca un sistem de supraveghere să fie eficient, infrastructura de stocare trebuie să fie capabilă să se ocupe de mai multe fluxuri de informații de bandă largă în paralel, fără să piardă sau să renunțe la informații. Cu cât camerele video oferă imagini mai bine definite,  cu atât va consuma mai mult spațiu și putere de procesare. Pentru a sprijini analize video complexe, infrastructura de stocare nu trebuie doar să fie capabilă să stocheze dar să se și poată accesa rapid informațiile, să fie procesate și să furnizeze informații înapoi cât mai curând posibil astfel încât să se poată acționa. Dar în timp ce performanța și accesul sunt importante, așa este și costul de administrare.

Reținerea pe termen lung a informațiilor pentru a sprijini analizele video trebuie să fie un proces echilibrat în raport cu costul. Cea mai bună abordare pentru gestionarea imaginilor video, astfel încât costul să fie eficient, care este și usor de accesat, este de a pune în aplicare o infrastructură pe niveluri de stocare de înaltă performanță, care pot fi gestionată ca un singur sistem. Folosind o arhitectura pe niveluri permite fișierelor video să fi stocate pe cel mai rentabil mediu de stocare în funcție de dornța utilizatorului. Odată ce prioritățile sunt definite, sistemul gestionează circulația datelor între niveluri și informațiile rămân intacte. Ca urmare, fișiere video sunt în măsură să fie păstrate pentru perioade mai lungi de timp și pot fi ușor căutate și accesate printr-un singur sistem de fișiere.

Sursa foto: cts.md
Sursa articolului: www.securityportal.ro