De patru ori mai mult malware pentru Android. Care e motivul?

Malware-ul pentru sistemul de operare Android a crescut de patru ori in al doilea trimestru al anului, spune Trend Micro. Compania a explicat ca peste 25.000 de amenintari de malware au fost descoperite de specialisti in cel de-al doilea trimestru al anului. Asta inseama de peste patru ori mai mult decat cele 6.000 de amenintari descoperite trimestrul trecut.

Estimarile nu aduc vesti bune utilizatorilor de Android, ba din contra: se pare ca in al treilea trimestru vor fi aproximativ 38.000 de amenintari.

Care sa fie motivul pentru interesul crescut al infractorilor cibernetici pentru platforma Android? Este cel mai folosit sistem de operare pentru dispozitivele mobile si singura modalitate prin care se poate stopa acest “val” este ca utilizatorii sa fie cu mare bagare de seama atunci cand descarca aplicatii din Google Play.

Pana acum, potrivit datelor oficiale Google Play, nu mai putin de 17 aplicatii malware au fost descarcate de peste 700.000 de useri, inainte ca acestea sa fie descoperite si inlaturate din marketul de aplicatii.

Sursa foto: thehackernews.com
Sursa articolului: TehnoPol