IBM lansează serviciul de securitate Apex

IBM lansează un software de securitate proiectat pentru blocarea malware-ului, încercărilor de preluare a comunicațiilor și a celor de spear phishing.

Apex este noul serviciu de securitate lansat de companie, software construit de firma israeliana Trusteer, cumpărată de IBM anul trecut și este creat pentru prevenirea intruziunii malware-ului asociat cu atacurile persistente avansate. Serviciul restricționează utilizarea Java, prin blocarea aplicațiilor malițioase și prin diminuarea funcțiilor aplicațiilor neasigurate, scrie Info-Security Magazine.

Apex utilizează informații despre amenințările cibernetice dintr-o bază de date ce conține peste 70000 de vulnerabilități, iar actualizările de securitate sunt realizate încontinuu, datorită unui flux de la 100 de milioane de puncte terminale, susține IBM.

,,Apex monitorizează punctele strategice care pot fi exploatate prin livrare de malware și pot infecta un computer. Am descoperit metodele limitate care pot fi folosite de atacatori pentru exploatare și am stabilit ce feluri de malware pot pătrunde”, a declarat compania.

Software-ul Apex se integrează cu programele QRadar și Endpoint Mananger și face parte din Threat Protection System, anunțat de IBM în această lună. Riscul organizațiilor de a fi atacate crește. Potrivit unui raport al Institutului Ponemon, costul mediu al unei breșe de securitate într-o organizație este de 9,4 milioane de dolari.

Sursa foto: www.ibm.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro