Lookout lansează serviciul de alerte ,,Theftie”

Firma Lookout, specializată în securitatea dispozitivelor mobile, a lansat o aplicație de combatere a furtului de smartphone-uri.

Compania a lansat o nouă aplicație care va alerta prin email proprietarii unui smartphone, atunci când pe acesta sunt realizate activități suspecte, precum introducerea unei parole greșite de prea multe ori sau încercarea de dezinstalare a software-ului de securitate. Telefonul fotografiază în secret persoana care încearcă să acceseze meniul telefonului, folosind camera frontală și trimite poza utilizatorului Lookout prin mail, împreună cu locația dispozitivului, scrie CNet.

lookout

Procedura a fost numită ,,theftie”. ,,Nu tuturor le place acest nume”, a spus David Richardson, manager iOS, Apple. Noua aplicație reprezintă o măsură implementată de Apple după ce furtul de smartphone-uri a devenit o problemă majoră în SUA, unde unul din zece proprietari ai dispozitivelor a fost victimă a furtului.

Alertele ,,theftie” fac parte din setul premium Lookout, dar utilizatorii existenți cu conturi gratis și premium vor fi introduși în sistem, a explicat Richardson. Email-urile oferă utilizatorului opțiunea de a contacta deținătorul dispozitivului sau să depună plângere. Dacă utilizatorul crede că mail-urile reprezintă un spam, el poate schimba setările astfel încât doar anumite caracteristici să declanșeze o alertă.

Sursa foto: allthingsd.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro