Kaspersky Lab, extindere pe piaţa de securitate IT

Kaspersky Lab şi-a prezentat viziunea cu privire la securitatea companiilor în cadrul evenimentului anual al companiei CyberSecurity Summit, care a avut loc în San Francisco, SUA. Reuniunea a avut ca subiect principal modul în care realităţile securităţii IT a companiilor afectează mediul de business global şi a găzduit sesiuni de comentarii şi de discuţii alături de cele mai influente personalităţi din mediul securităţii IT. De asemenea, Kaspersky Lab a anunţat în cadrul evenimentului câteva soluții de securitate și strategii de business noi și planificate pentru a fi lansate, care vor ghida creşterea companiei pe parcursul anului.

Pentru a conduce discuția cu privire la astfel de aspecte importante cum ar fi atacurile sofisticate și campaniile complexe de spionaj cibernetic care vizează companiile – o serie de amenințări avansate care vizează în mod specific rețelele de servicii financiare – Kaspersky Lab a invitat experţi în securitatea IT din organizaţii guvernamentale, sistemul juridic, financiar și echipele de management  din domeniul IT, inclusiv reprezentanți ai Facebook, Visa, Boeing și Wells Fargo & Co. Tom Ridge, fostul secretar al Departamentului de Securitate Internă al SUA, a ținut un discurs intitulat: „Cum afectează războiului cibernetic securitatea IT a companiilor”.

“În prezent, criminalitatea informatică nu mai este despre furtul de sume relativ mici de bani de la utilizatorii obișnuiți,” a atras atenţia Eugene Kaspersky, președinte și CEO al Kaspersky Lab. „Pe măsură ce peisajul securităţii IT evoluează rapid și devine mult mai complex, numărul campaniilor de spionaj cibernetic sofisticate care vizează corporații gigant este, de asemenea, brusc în creștere. Infractorii adoptă tehnici tot mai elaborate de proiectare a atacurilor și întotdeauna încearcă să exploateze veriga cea mai slabă în termeni de securitate, ceea ce înseamnă că lanțurile de aprovizionare și contractorii sunt, de asemenea, vizaţi. Acest lucru înseamnă că, în prezent, informaţiile cu privire la ameninţări reprezintă una dintre prioritățile de top pentru cei din conducerea companiilor, care au nevoie să se asigure că metodele lor de apărare sunt suficient de flexibile pentru a rezista nu doar amenințărilor contemporane, dar, de asemenea, generației următoare de pericole informatice,”  a explicat  Eugene Kaspersky.

Kaspersky Lab își extinde portofoliul de securitate pentru corporaţii

Pentru proteja companiile împotriva acestor amenințări complexe, portofoliul soluţiilor de securitate al Kaspersky Lab este construit pe expertiza companiei cu privire la amenințări și pe capacitatea de a dezvolta tehnologiile proprii în loc de a le achiziționa. Aceste două principii de bază ale companiei aduc avantaje importante pentru clienţi şi sunt componente centrale ale inovațiilor tehnologice menite să gestioneze problemele critice cu care se confruntă departamentele IT ale companiilor, care au fost prezentate  în cadrul Summit-ului Cybersecurity Kaspersky.

Compania a anunţat o nouă dezvoltare a soluţiei Kaspersky Security for Virtualization, care asigură tehnologiile de securitate pentru maşinile virtuale, care erau dificil de protejat înainte, fără a sacrifica performanţele reţelei. Platforma Kaspersky Fraud Prevention, prezentată recent, este, de asemenea, foarte utilă pentru a combate atacurile cibernetice împotriva prestatorilor de servicii financiare.

Portofoliul cuprinzător de soluţii de securitate pentru corporaţii al Kaspersky Lab este completat de Security Intelligence Services, care include analize şi rapoarte cu privire la informaţiile legate de ameninţări, identificarea de botnet, precum și programe de educație cu privire la securitatea cibernetică. Astfel sunt valorificate cunoştinţele companiei cu privire la ameninţări pentru a întări securitatea partenerilor săi de business.

Privind spre viitor, reprezentanţii Kaspersky Lab au discutat, de asemenea, în cadrul summit-ului, despre noile oportunități de evoluţie a securităţii pentru companii, mai ales în ceea ce priveşteprotecția infrastructurilor critice și industriale, care necesită tehnologii și produse care se potrivesc nevoilor specifice ale rețelelor industriale. Acestea includ nu numai produse și soluții care vor oferi protecție versatilă pentru servere SCADA și stații de lucru de control, dar și pentru protecția PLC, protecție la nivel de rețea și securitate încorporată.

Soluţii pentru companii bazate pe expertiză

Portofoliul de securitate pentru companii al Kaspersky Lab este dezvoltat pornind de la expertiza companiei în materie de securitate de bază, care cuprinde tehnologii de protecție endpoint premiate, o rețea de cunoştinţe cu privire la amenințările globale în cloud şi o echipă globală de experți care au descoperit campanii sofisticate de spionaj cibernetic, cum ar fi Flame, Gauss, Octombrie Roșu, Winnti, NetTraveler, Kimsuky, Icefog și The Mask/Careto. Compania rămâne concentrată în continuare pe dezvoltarea tehnologiilor sale de către proprii experţi cu înaltă calificare, permițând astfel o performanţă superioară, o integrare completă, uşurinţă în administrare, precum și o mai bună protecție a infrastructurilor IT ale companiilor.

Soluția de bază din portofoliul de produse de securitate pentru companii, Kaspersky Endpoint Security for Business, beneficiază pe deplin de ecosistemul de expertiză de top al Kaspersky Lab și oferă o abordare de securitate multistratificată, bazată pe o singură platformă integrată pentru a încorpora caracteristici ce includ aplicații solide, instrumente de control web și al dispozitivelor, de criptare a datelor, de securitate endpoint pentru dispozitive mobile și MDM, precum și de management al sistemelor și al pachetelor de corecție. Kaspersky Lab oferă, de asemenea, soluții dedicate pentru servere de fișiere și de e-mail, sisteme de stocare, Internet Gateway, soluții de colaborare și soluții de top pentru maşini virtuale.

Consiliul Consultativ Internațional, înfiinţat recent, consolidează expertiza în securitate cibernetică a Kaspersky Lab și oferă consultanță pe piața de securitate IT pentru compania care își asigură dezvoltarea în direcția strategică cea mai adecvată.

Kaspersky Lab despre piața globală de securitate pentru corporaţii

În 2013, Kaspersky Lab a continuat să înregistreze o creștere puternică în segmentul de securitate IT pentru companii: o creștere de 9% pe segmentul business în general și de 18% în segmentul enterprise*. Baza de clienţi business ai Kaspersky Lab a inclus peste 250.000 de companii din întreaga lume, variind de la întreprinderile mici și mijlocii, la organizații guvernamentale și comerciale de mari dimensiuni.

Compania a fost identificată recent drept un lider în cele mai importante și renumite evaluări ale furnizorilor efectuate de cele trei cele mai mari agenții de analiză. Această recunoaștere este o realizare remarcabilă; doar un singur jucător de pe piață a mai câștigat înainte acest statut din partea tuturor celor trei organizații.

“Kaspersky Lab şi-a consolidat în mod constant și notabil poziția pe piața de securitate enterprise prin furnizarea de suite eficiente de protecție endpoint și soluții de securitate dedicate,” a declarat Charles Kolodgy, Research Vice President for Security Products în cadrul IDC. „Capacitatea de a asigura soluții potrivite nevoilor clienţilor a determinat o creștere a cotei de piață pentru Kaspersky Lab. În plus, ei şi-au construit o reputaţie solidă şi au descoperit prin cercetare atacuri complexe care implică folosirea de malware sofisticat. Kaspersky Lab continuă să îşi dezvolte portofoliul de produse pentru corporaţii cu serviciile de informații de securitate și soluțiile pentru zonele slab deservite, cum ar fi protecția infrastructurii critice și securitatea tranzacțiilor online. Aceste progrese consolidează poziția lor drept un furnizor de urmărit pe piaţa de securitate enterprise,” a explicat Charles Kolodgy.

Sursa foto: stiripeblog.wordpress.com
Sursa articolului: www.agora.ro