Toamna se numără… virusii de Android

Numarul virusilor de Android din Romania a crescut cu 4% odata cu venirea toamnei – arata un raport realizat pe o perioada de 9 luni, de catre cei de la Bitdefender.

Cea mai mare pondera o au amenintarile din familia FakeInst, care se instaleaza pretinzand ca sunt aplicatii legitime. Mai bine de 60% din numarul total de pericole detectate in septembrie sunt din familia FakeInst. Acesti virusi fura informatii precum geolocatie, mesaje, mailuri sau contacte.

Pe locul secund se afla virusii din familia SMS Send, care sunt folosi mai ales pentru trimiterea de mesaje text la un tarif premium.

“Utilizatorii de telefoane Android din Romania sunt expusi la atacuri cibernetice tot mai variate. Cresterea numarului de virusi confirma faptul ca utilizatorii inca nu sunt familiarizati cu securitatea datelor de pe mobile. Principala sursa de amenintari pentru Android o reprezinta in continuare aplicatiile descarcate de pe marketplace-urile neoficiale”, a declarat Liviu Arsene, Sr. Mobile Malware Researcher la Bitdefender.

Sursa foto: technobuffalo.com
Sursa articolului: TenoPol