Securitatea IT este mai greu de întreținut

Securitatea este mai greu de menținut față de anul trecut, arată un studiu realizat de KnowBe4, o companie specializată în securitate.

Evoluția tehnologiei și utilizarea de către angajați a propriilor dispozitive în cadrul companiei creste dificultatea înlăturării amenințărilor interne și externe de către companii. Conform unui studiu din martie 2014 al KnowBe4, realizat cu manageri IT, 51% dintre respondenți au recunoscut că securitatea este mai greu de menținut față de anul trecut, relatează Source Security.

,, Factorul uman reprezintă o sursă principală a amenințărilor de securitate pentru managerii IT. Pentru a menține securitatea, fiecare companie ar trebui să adopte strategii de apărare și să creeze straturi care să conțină politici actualizate, proceduri și training-uri de securitate, deoarece acestea afectează fiecare aspect al profilului de securitate al unei organizații”, a spus Stu Sjouwerman, fondator KnowBe4.

Proliferarea Bring Your Own Device (BYOD) reprezintă o dificultate mai mare de monitorizare pentru managerii IT. Smartphone-urile și notebook-urie utilizatorilor sunt potențiale surse pentru puncte de intrare nedectate într-o rețea. În sectorul guvernamental, amenințările interne sunt aproape la fel de mari ca cele externe, 53% dintre corespondenți spunând că angajații neantrenați sunt o amenințare de top.

Sjouwerman consideră că un factor important este reprezentat de educarea angajaților pentru a recunoaște potențialele amenințări la adresa securității rețelelor, în contextul în care phishing-ul și alte tactici devin din ce în ce mai complexe. ,, Infractorii cibernetici găsesc în mod constant noi căi de a păcăli utilizatorii să acceseze link-urile phishing și fișiere infectate atașate”, a încheiat acesta.

Pentru a ajuta organizațiile să determine golurile de securitateKnowBe4 oferă un test gratis de securitate care determină procentajul angajaților susceptibili phishing-ului.

Sursa foto: www.article.wn.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro